Privacy and GPDR Cookie Consent

Ένα παιχνίδι με μεγάλη ιστορία

14/02/2023
από Ντόρα Χριστοπούλου

Μια τρυφερή ιστορία

Η Σόφι γεννήθηκε στις 25 Μαϊου του 1961, την ημέρα που στη Γαλλία γιορτάζουν την Αγία Σοφία. Εκείνη την εποχή, τα μόνα ζώα που υπήρχαν σε παιχνίδια ήταν ζώα της φάρμας ή σκυλάκια και γατάκια. Για αυτό λοιπόν ο κ. Ραμπώ, που ήταν ειδήμων στο να μεταμορφώνει το καουτσούκ από τα αντίστοιχα δέντρα, σκέφτηκε να σχεδιάσει μια... καμηλοπάρδαλη! «Θα είναι το πρώτο εξωτικό ζώο στην αγορά», σκέφτηκε, «ενώ επίσης, το μέγεθος και το σχήμα της θα είναι ιδανικό για τη λαβή των μικροσκοπικών χεριών ενός μωρού», συμπλήρωσε τη σκέψη του.

Η μικρή μας καμηλοπάρδαλη μπήκε λοιπόν σε παραγωγή μια Πέμπτη 25 Μαϊου – εξ ου και το όνομά της.

Η επιτυχία της ήταν άμεση. Οι νέοι γονείς αναγνώρισαν αμέσως την χρησιμότητά της για το μωρό τους. Με τα πρώτα κιόλας σημάδια της έναρξης της οδοντοφυϊας, η Σόφη κατάφερνε να τα παρηγορεί.

Κι έτσι η φήμη της εξαπλωνόταν από στόμα σε στόμα, σε μια εποχή που η τενχολογία δεν έκανε και τόσο εύκολη τη διάδοση μια ιδέας ή ενός προϊόντος.

Από τότε, γενιές και γενιές παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο λατρεύουν τη μικρή μας Σόφι την καμηλοπάρδαλη, η οποία δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο από εκείνη την πρώτη που κατασκευάστηκε 60 και πλέον χρόνια πριν!

Η εταιρία VULLI που την κατασκευάζει και βρίσκεται στη Ρυμιγί της Άνω Σαβοϊας στη Γαλλία κρατά επτασφράγιστο μυστικό τον τρόπο κατασκευής της. Έχει ωστόσο διαρρεύσει ότι στο φτιάξιμό της ακολουθούνται 14 διαφορετικά στάδια, όλα με το χέρι έμπειρων τεχνητών!

Και φυσικά είναι κατασκευασμένη από 100% φυσικό υλικό παρμένο από καουτσουκόδεντρα.  

Εξαιρετικά υψηλά πρότυπα ποιότητας


Τόσο η ίδια η Σόφι όσο και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της συλλογής συμμορφώνονται πλήρως με τα αυστηρότατα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς απαιτήσεις. Έτσι, ο καταναλωτής μπορεί να είναι βέβαιος ότι ανεξάρτητα από τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα μας, το προϊόν που προμηθεύεται πληροί τις σκληρότερες απαιτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως τεκμήριο της ανώτερης δυνατής ποιότητας, η εταιρία προχώρησε από το 2011 και σε μία ακόμα ενέργεια υψηλής ευθύνης: κάθε Σόφι φέρει σε ένα από τα πόδια της τον αριθμό παρτίδας ώστε να είναι έτσι εφικτή η πλήρης ιχνηλασιμότητα του προϊόντος, ως προς την ημερομηνία παραγωγής και τη σχετική εργαστηριακή ανάλυση. Πρόκειται για τον μοναδικό κατασκευαστή παιχνιδιών παγκοσμίως που προσφέρει τόσο υψηλό επίπεδο ιχνηλασιμότητας παρτίδων, και επομένως υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους καταναλωτές.

Μια φορά και έναν καιρό...

14/02/2023
από Ντόρα Χριστοπούλου

... η απλή ιστορία μιας καμηλοπάρδαλης που γεννήθηκε στις 25 Μαϊου 1961.

Εκείνη την εποχή, τα μόνα παιχνίδια ζώων ήταν τα ζώα της φάρμας είτε κατοικίδια ζώα...

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια μέρα στη Γαλλία, ο κύριος RAMPEAU, που ήταν ειδικός στην επεξεργασία του λατέξ που προέρχεται από το δέντρο HEVEA, χρησιμοποιώντας την περιστροφική χύτευση του καουτσούκ σαν τρόπο κατασκευής παιχνιδιών, σκέφτηκε να σχεδιάσει μια καμηλοπάρδαλη. Μια τέτοια εξωτική φιγούρα εμπνευσμένη απο την άγρια φύση θα ήταν η πρώτη επιλογή για αγορά. Το μέγεθος και το σχήμα της θα ήταν ιδανικό για τα μικρά χεράκια ενός του μωρού για να το κρατήσει.

Η Sophie la girafe, η οποία έχει την ίδια ακριβώς μορφή που έχει και σήμερα, πήγε στην παραγωγή την Πέμπτη 25 Μαΐου, και έτσι προέκυψε και το όνομά της.

Η Sophie la girafe είχε άμεση επιτυχία. Οι νέοι γονείς αναγνώρισαν αμέσως ότι ήταν απαραίτητη για το μωρό τους ... Μόλις εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια οδοντοφυΐας, η Sophie la girafe βοηθά τα μωρά να σταματήσουν να κλαίνε!

Η φήμη της μικρής καμηλοπάρδαλης εξαπλώθηκε από στόμα σε στόμα. Από τότε σε όλο τον κόσμο, απο γενιές σε γενιές παιδιών αγαπούν να ακούν τον ήχο της Sophie κάθε φορά που πιέζουν τη κοιλιά ή το κεφάλι της!

Η εταιρεία VULLI, μια εταιρεία με έδρα το Rumilly στην περιοχή Haute-Savoie της Γαλλίας, συνέχιζει να κρατάει μυστικό για τον τρόπο παραγωγής αυτου του επιτυχημένου παιχνιδιού.

Η Sophie la giraffe, παράγεται μέχρι και σήμερα «παραδοσιακά» και περιλαμβάνει πάνω απο 14 χειρονακτικές εργασίες.

Είναι κατασκευασμένη από 100% φυσικό καουτσούκ που προέρχεται από το λάτεξ του δέντρου Hevea.

Το παιχνίδι των σταρ!

14/02/2023
από Ντόρα Χριστοπούλου
 

 Busy Phillips Ninja Sarasalo Marisa Coughla  Noami Watts
       
Ashlee Simpson Ashlee Simpson Ashlee Simpson Ashlee Simpson
Ashlee Simpson Malin Akerman Miranda Kerr Sandra Bullock
Jenifer Hannigan
 
 
Christina Milian Abigail Spencer 
Erik Palladino
Cara Delevingne

Πίσω από τα φώτα της επιτυχίας!

14/02/2023
από Ντόρα Χριστοπούλου

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά πίσω από την Σόφι την Καμηλοπάρδαλη
που την καθιστά το πιο αγαπημένο παιχνίδι του μωρού!

Ένα παιχνίδι από 100% φυσικό καουτσούκ

Το λατέξ από το δέντρο Hevea επεξεργάστηκε για πρώτη φορά το 1928, χρησιμοποιώντας την τεχνική βουλκανισμού που εφευρέθηκε από τον κ. Charles Goodyear.

Το ελαστικό που χρησιμοποιείται από την εταιρεία Vulli προέρχεται αποκλειστικά από τα δέντρα Hevea που καλλιεργούνται στη Μαλαισία. Κάθε πρωί πριν ξεκινήσει να ζ εσταίνει η μέρα, το γαλακτώδες υγρό που βγαίνει κάτω από το φλοιό , συλλέγεται από εκατομμύρια δέντρων Hevea. Αυτό το υγρό είναι γνωστό ως "λατέξ".

Αυτό το λατέξ είναι φυσικό, μαλακό, ελαστικό, αδιάβροχο, μονωτικό και ευχάριστο στη μυρωδιά και την αφή.

Για να δημιουργηθεί η Sophie la girafe, η εταιρεία Vulli θερμαίνει αρχικά το λατέξ χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία που περιλαμβάνει μια τεχνική που ονομάζεται "rotomoulding" και στη συνέχεια εκτελεί μια σειρά από 14 χειρονακτικές εργασίες.

Η ίδια διαδικασία για περισσότερα από 55 χρόνια ...

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε το 1961, η Sophie la girafe έχει πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων μονάδων και είναι το αδιαμφισβήτητο αστέρι για τους πολύ νέους.

Για παιχνίδι πρώιμης μάθησης, η Sophie la girafe είναι απαραίτητη για κάθε παιδί! Είναι πολύ δημοφιλής και την αγαπούν κάθε γονέας και κάθε παιδί. Η Sophie la girafe είναι διαχρονική.

Ανακαλύψτε τη διαδικασία παραγωγής της Sophie la girafe μέσω του παρακάτω βίντεο.

Ένα μοναδικό προϊόν, που παράγεται σύμφωνα με εξαιρετικά υψηλά πρότυπα ποιότητας.

Η εταιρεία Vulli έχει τοποθετήσει την ποιότητα των προϊόντων της στο επίκεντρο των ανησυχιών της. Πάνω από πενήντα χρόνια, οι καταναλωτές μας έχουν εμπιστευθεί και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους ικανοποιήσουμε.

Όλα τα προϊόντα που πωλούνται παγκοσμίως συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια νομοθετικά πρότυπα. Έτσι, η εταιρεία Vulli παρέχει στους πελάτες της προϊόντα που πληρούν πολύ υψηλές απαιτήσεις. Ανεξάρτητα από τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα όπου πωλούνται, τα ίδια προϊόντα πωλούνται παγκοσμίως και πληρούν τις πιο αυστηρές νομοθεσίες σε όλους τους τομείς. Η εταιρεία Vulli έχει σαν απαίτηση, την παροχή του καλύτερου δυνατού στους πελάτες της.

Είναι ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την ποιότητα που είναι στο 100% φυσικό καουτσούκ Sophie la girafe. Από τον Ιούλιο του 2011, κάθε Sophie la girafe παράγεται με τον αριθμό παρτίδας εκτυπωμένο στο πίσω μέρος του ποδιού της, επιτρέποντας την πλήρη ανιχνευσιμότητα του προϊόντος (ημερομηνία παραγωγής και σχετική εργαστηριακή ανάλυση).

Κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε μια παρτίδα ελεγμένη από εγκεκριμένο εργαστήριο και πιστοποιημένη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι υγειονομικές αρχές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναλυτικές αναφορές. Επιπλέον, πιστεύουν ότι είναι ο μόνος κατασκευαστής παιχνιδιών παγκοσμίως που προσφέρει ένα τόσο υψηλό επίπεδο ιχνηλασιμότητας παρτίδας και συνεπώς ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους καταναλωτές τους.

Πως να με καθαρίζετε

15/12/2022
από Ντόρα Χριστοπούλου

Η Σόφι είναι φτιαγμένη από 100% φυσικό καουτσούκ προερχόμενου από τους χυμούς των καουτσουκόδεντρων. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πάνω απολύτως τίποτα χημικό για την ασφάλεια του μωρού σας.
Είναι απολύτως λοιπόν φυσικό, με τον καιρό να δείτε τα χρώματά της να φεύγουν.
Όπως τα μαλλιά των ανθρώπων ασπρίζουν με την πάροδο του χρόνου έτσι και οι βούλες της Σόφι.
Για να την φροντίσετε σωστά και να κρατήσετε όσο παραπάνω γίνεται τις βούλες της, ΠΟΤΕ μην την αποστειρώσετε και ΠΟΤΕ μην την βουτήξετε μέσα σε νερό.
Πάρτε ένα μαλακό πανί, βρέξτε το με νερό και σαπούνι και καθαρίστε την.
Η σωστή φροντίδα θα διατηρήσει την Σόφι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σαν καινούργια
 

Γιατί με αγαπάνε

15/12/2022
από Ντόρα Χριστοπούλου

Όραση

Στην ηλικία των 3 μηνών ακόμη, η όραση των βρεφών είναι πολύ περιορισμένη και μπορεί να διακρίνει μόνο τις μεγάλες αντιθέσεις. Οι σκούρες και με μεγάλη αντίθεση βούλες σε όλο το σώμα της Σόφι, προσελκύουν την προσοχή του και ερεθίζουν την όραση του μωρού. Σύντομα το μωρό αναγνωρίζει οπτικά τη Σόφι, τη νιώθει οικεία και καθησυχαστική.

 

Ακοή

Το μωρο χαίρεται με τη σφυρίχτρα στο σώμα της Σόφι, αλλά παράλληλα ερεθίζεται και η ακοή του. Στην αρχή ο αστείος ήχος που κάνει η Σόφι όταν ζουλιέται βοηθάει στον ερεθισμό της ακοής, στη συνέχεια και καθώς το μωρό μεγαλώνει, το βοηθάει το μωρό να συνδέσει το αποτέλεσμα με την πράξη του (cause and effect).

 

 

Γεύση

Η Σόφι είναι φτιαγμένη από 100% φυσικό καουτσκούκ και χρώματα που χρησιμοποιούνται και στη μαγειρικη και είναι απολύτως ασφαλής να τη μασάει το μωρό, όπως θα έκανε με μία πιπίλα ή τη θηλή ενός μπουκαλιού. Η απαλή υφή της και τα πολλά μασώμενα μέρη της (αυτιά, κέρατα, πόδια), δίνουν στο μωρό τεράστια ανακούφιση στα πονεμένα ούλα του, κατά τη διάρκεια της οδοντοφυϊας.

 

Αφή

Η αφή είναι η πρώτη αίσθηση που χρησιμοποιεί το μωρό για να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο.

Η απαλή αίσθηση της Σόφι, όπως άλλωστε και το δέρμα της μαμάς του, διεγείρει ψυχολογικές και συναισθηματικές αντιδράσεις που καταπραϋνουν το μωρό και προωθούν την υγιή του ανάπτυξη και ευφορία.

 

 

Όσφρηση

Η ιδιαίτερη μυρωδιά του καουτσούκ, κατευθείαν από τα καουτσουκόδεντρα, διεγείρει την όσφρησή του και το κάνει να την ξεχωρίζει από όλα τα άλλα παιχνίδια του.

 

 

 

Εύκολη Λαβή

Το σχήμα και το μέγεθος (17 εκατοστά) της Σόφι, είναι ιδανικά για τα μικρά χεράκια. Είναι πολύ ελαφριά και τα μακριά πόδια της και ο λαιμός της βοηθούν το μωρό να την πιάνει εύκολα και να τη χειρίζεται από τις πρώτες μέρες του ακόμη.

Η Σόφι είναι το πιο δημοφιλές πρώτο παιχνίδι του μωρού για πάνω από 55 χρόνια!

 

Η μεγάλη της επιτυχία οφείλεται στα ίδια τα μωρά που την αγαπούν πολύ και δε θέλουν να την αποχωριστούν! Είναι σχεδιασμένη, ώστε να ερεθίζει όλες τις αισθήσεις του μωρού, αλλά και να καταπραϋνει τα ούλα του.

Φτιαγμένη από 100% φυσικό καουτσούκ, μαλακό και ευέλικτο και με μη τοξικά χρώματα, είναι το ασφαλέστερο και πιο φυσικό παιχνίδι που μπορείτε να χαρίσετε στο μωρό σας, ειδικά όταν τα δοντάκια του το έχουν ανάγκη!

Έχει γίνει η αγαπημένη περισσότερων από 50 εκατομμύρια μωρών (και γονιών!) σε όλο τον κόσμο! Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά celebrities που φωτογραφήθηκαν σε τυχαία στιγμή με την Σόφι. 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες των celebrities

Δείτε ακόμα την αναφορά και τα σχόλια της Χίλαρη Κλίντον όταν αντίκρυσε την Σόφι στο κοινό

 

Η Σόφι είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη ιστορία που θα αγαπήσει και το δικό σας μωρό!

 

Τα βραβεία μου

15/12/2022
από Ντόρα Χριστοπούλου

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση