Privacy and GPDR Cookie Consent

Γνωρίστε την Σόφι

Ένα παιχνίδι με μεγάλη ιστορία

Μια τρυφερή ιστορία

Η Σόφι γεννήθηκε στις 25 Μαϊου του 1961, την ημέρα που στη Γαλλία γιορτάζουν την Αγία Σοφία. Εκείνη την εποχή, τα μόνα ζώα που υπήρχαν σε παιχνίδια ήταν ζώα της φάρμας ή σκυλάκια και γατάκια. Για αυτό λοιπόν ο κ. Ραμπώ, που ήταν ειδήμων στο να μεταμορφώνει το καουτσούκ από τα αντίστοιχα δέντρα, σκέφτηκε να σχεδιάσει μια... καμηλοπάρδαλη! «Θα είναι το πρώτο εξωτικό ζώο στην αγορά», σκέφτηκε, «ενώ επίσης, το μέγεθος και το σχήμα της θα είναι ιδανικό για τη λαβή των μικροσκοπικών χεριών ενός μωρού», συμπλήρωσε τη σκέψη του.

Η μικρή μας καμηλοπάρδαλη μπήκε λοιπόν σε παραγωγή μια Πέμπτη 25 Μαϊου – εξ ου και το όνομά της.

Η επιτυχία της ήταν άμεση. Οι νέοι γονείς αναγνώρισαν αμέσως την χρησιμότητά της για το μωρό τους. Με τα πρώτα κιόλας σημάδια της έναρξης της οδοντοφυϊας, η Σόφη κατάφερνε να τα παρηγορεί.

Κι έτσι η φήμη της εξαπλωνόταν από στόμα σε στόμα, σε μια εποχή που η τενχολογία δεν έκανε και τόσο εύκολη τη διάδοση μια ιδέας ή ενός προϊόντος.

Από τότε, γενιές και γενιές παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο λατρεύουν τη μικρή μας Σόφι την καμηλοπάρδαλη, η οποία δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο από εκείνη την πρώτη που κατασκευάστηκε 60 και πλέον χρόνια πριν!

Η εταιρία VULLI που την κατασκευάζει και βρίσκεται στη Ρυμιγί της Άνω Σαβοϊας στη Γαλλία κρατά επτασφράγιστο μυστικό τον τρόπο κατασκευής της. Έχει ωστόσο διαρρεύσει ότι στο φτιάξιμό της ακολουθούνται 14 διαφορετικά στάδια, όλα με το χέρι έμπειρων τεχνητών!

Και φυσικά είναι κατασκευασμένη από 100% φυσικό υλικό παρμένο από καουτσουκόδεντρα.  

Εξαιρετικά υψηλά πρότυπα ποιότητας


Τόσο η ίδια η Σόφι όσο και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της συλλογής συμμορφώνονται πλήρως με τα αυστηρότατα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς απαιτήσεις. Έτσι, ο καταναλωτής μπορεί να είναι βέβαιος ότι ανεξάρτητα από τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα μας, το προϊόν που προμηθεύεται πληροί τις σκληρότερες απαιτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως τεκμήριο της ανώτερης δυνατής ποιότητας, η εταιρία προχώρησε από το 2011 και σε μία ακόμα ενέργεια υψηλής ευθύνης: κάθε Σόφι φέρει σε ένα από τα πόδια της τον αριθμό παρτίδας ώστε να είναι έτσι εφικτή η πλήρης ιχνηλασιμότητα του προϊόντος, ως προς την ημερομηνία παραγωγής και τη σχετική εργαστηριακή ανάλυση. Πρόκειται για τον μοναδικό κατασκευαστή παιχνιδιών παγκοσμίως που προσφέρει τόσο υψηλό επίπεδο ιχνηλασιμότητας παρτίδων, και επομένως υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους καταναλωτές.

Απευθύνεται και στις 5 αισθήσεις

 

Το μωρό μπορεί με ευκολία να πιάσει τη Σόφι ήδη από τις πρώτες μέρες της ζωής του, χάρτη στο σχήμα και το μέγεθός της. Τα 18 εκατοστά σε ύψος δεν του φαίνονται απειλητικά, το βάρος της είναι ελαφρύ, ενώ η διάμετρος του λαιμού της ή τα ψηλόλιγνα πόδια της είναι σε ιδανικό μέγεθος για τα μικρά του χεράκια.

Η αξία ωστόσο της Σόφι βρίσκεται στο ότι απευθύνεται και βοηθά να οξυνθούν και οι 5 αισθήσεις του μωρού.

Όραση

Στην ηλικία των 3 μηνών, η όραση ενός μωρού είναι ακόμα περιορισμένη και μπορεί να διακρίνει μόνο αντικείμενα με μεγάλη αντίθεση. Οι πιο σκούρες βούλες στο σώμα της Σόφι που έρχονται σε αντίθεση με το υπόλοιπο ανοιχτόχρωμο σώμα της παρέχουν τον απαραίτητο οπτικό ερεθισμό και σύντομα το παιχνίδι γίνεται ένα αναγνωρίσιμο και καθησυχαστικό αντικείμενο για το μωρό.

Όσφρηση

Το μοναδικό άρωμα του φυσικού καουτσούκ από το καουτσουκόδεντρο καθιστά τη Σόφι πολύ ξεχωριστή και εύκολα αναγνωρίσιμη μεταξύ όλων του των παιχνιδιών.

Αφή

Το άγγιγμα είναι το πρώτο μέσο που έχει ένα μωρό για να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Η απαλή αίσθηση της Σόφι, ακριβώς όπως το δέρμα της μαμάς, παράγει φυσιολογικές συναισθηματικές αντιδράσεις που καταπραΰνουν το μωρό και προάγουν την υγιή ανάπτυξη και ευεξία.

Ακοή

Ο ήχος που βγάζει η Σόφι διασκεδάζει το μωρό και τονώνει την ακοή του. Αρχικά, ο αστείος ήχος που βγάζει όταν τη σφίγγει βοηθά στην όξυνση της ακοής του, ενώ σύντομα το βοηθά να καταλάβει τη σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος.

Γεύση

Κατασκευασμένο από 100% φυσικό καουτσούκ και ζωγραφισμένο με βρώσιμα χρώματα για τρόφιμα, η Σόφι είναι ένα παιχνίδι απολύτως ασφαλές στο μάσημα. Λέμε ότι το παιχνίδι δεν απέχει και πολύ από τη θηλή ενός μπιμπερό. Η απαλή υφή της και τα πολλά διαφορερικά μασώμενα μέρη της (αυτιά, κέρατα, πόδια), την καθιστούν ιδανική για να καταπραΰνει τα ερεθισμένα ούλα του μωρού κατά την οδοντοφυΐα.